Moeder aan de Lijn: nieuwe gesprekken over mantelzorg

Na de succesvolle meet-ups rond de documentaire Moeder aan de Lijn gaat vanaf november 2019 een nieuwe ronde van start. New Amsterdam en WeHelpen organiseren in elke provincie een meet-up waarbij mantelzorgers aan de hand van filmfragmenten uit de documentaire Moeder aan de Lijn ervaringen uitwisselen.
 

Meet up Moeder aan de lijn
©Moeder aan de lijn

De gespreksleider (onder andere Eric Corton) gaat met het publiek in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nu je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is. Waarom doe je dat en wat betekent het voor jouw leven? Wie kunnen jou daarbij helpen en wie kun jij inspireren met jouw ervaringen?

Herkenning en erkenning

De reacties op de meet-ups zijn positief: er is herkenning, er wordt begrip getoond en steun gegeven, tips en praktische informatie worden gedeeld tijdens een drie uur durend programma. Aan de nieuwe serie meet-ups is een impactonderzoek gekoppeld. Aanwezigen ontvangen bij vertrek een enquête met vragen over de bijeenkomst. Het onderzoek wordt uitgevoerd door ZorgfocuZ, een onafhankelijk onderzoeksbureau.

Op de site van Moeder aan de lijn staat een overzicht van de bijeenkomsten.