E-healthweek van 27 januari tot en met 1 februari

De laatste week van januari staat de hele week in het teken van e-health. Tijdens deze week worden er in het hele land activiteiten georganiseerd door zorgorganisaties, opleidingsinstituten, gemeenten en welzijnsorganisaties. Dit loopt uiteen van lezingen, informatiemarkten, theatervoorstellingen en workshops.

E-health biedt slimme oplossingen in de zorg om bijvoorbeeld langer zelfstandig thuis te wonen maar ook slimme oplossingen om je leefstijl te verbeteren of zorg op afstand te ontvangen. Maar je kunt ook denken aan oplossingen tegen eenzaamheid, zoals een makkelijke tablet voor ouderen of mogelijkheden om hulp in te schakelen of contact te leggen. Voor meer voorbeelden kun je kijken op de website van Zorg van Nu.

e-health week flyer

Op de website van de e-healthweek staan inmiddels 180 activiteiten die in het hele land georganiseerd worden. Dus zoek een leuke interessante activiteit in jouw regio (of juist in een andere regio) en ga kijken wat er allemaal gebeurt op het gebied van e-health en laat je inspireren.

Een van de activiteiten is de openingsmanifestatie in het Circustheater. Tijdens deze bijeenkomst gaat het vooral om doen, doen, doen!! De week wordt geopend door minister Bruno Bruins op deze bijeenkomst. Je kunt de volgende dag in je eigen organisatie meteen aan de slag met de volgende stap in de transformatie naar toekomstbestendige zorg; waarbij mensen langer gezond en gelukkig leven op de plek die bij ze past. Werkplezier voor professionals wordt vergroot. En de zorg duurzamer wordt en betaalbaar blijft.