Kijk terug: webinar creatie gemeenschappelijke ruimtes woonvormen ouderen

De financiering van de gemeenschappelijke ruimte in woonzorg blijkt lastig te zijn voor initatiefnemers. In onderstaand webinar vertellen betrokkenen hoe het hen wel lukte om ruimte, ontmoeting en activiteiten te organiseren.

De webinar maakt deel uit van een drieluik over de creatie en financiering van woonzorgvormen voor ouderen. Daarover vindt u hier meer informatie.

Bekijk de webinar terug

De webinar kunt u via deze link op YouTube terugkijken.

Hieronder vindt u het programma:

Opening door gespreksleider
Minuten: 00.00-2.05
Daniëlle Harkes, eigenaar Begonia Advies

Het huis dat je jong houdt
Minuten: 2.05-18.00
Habion transformeert verzorgingshuizen naar inclusieve wooncomplexen voor oud en jong met gemeenschappelijke voorzieningen. Voorbeelden zijn De Benring in Voorst, ’t Kampje in Loenen, Huis Assendorp in Zwolle en Liv inn in Hilversum. Hoe krijgt ondernemerschap meer ruimte en wordt het gebouw onderdeel van de omliggende wijk?

Willeke Janssen en Els van Betten, transformatiemanagers Habion

Een plek waar mensen samen komen
Minuten: 18.00-34.14
Marc van Leent heeft als adviseur jarenlang gepleit voor meer ondernemerschap en gastvrijheid in maatschappelijk vastgoed. Nu doet hij het zelf vanuit de onderneming Bijzondere Gasten. Paradepaardje is Hart van Vathorst waar twee zorgorganisaties (ouderenzorg en verstandelijk gehandicaptenzorg) samenwerken met kinderdagverblijf en kerk. Wat heeft Marc geleerd nu hij zelf Gastvrijheid vorm geeft en exploiteert?

Marc van Leent, ondernemer bij Bijzondere Gasten

De ontmoetingsplek voor jong en oud
Minuten: 34.14-51.24
Woonzorg Nederland is de grootste landelijke speler in seniorenhuisvesting, met locaties in 173 gemeenten door het hele land.  Hoe rekenen zij het plaatje rond van de gemeenschappelijke ruimtes en welke innovatieve woonformules ontwikkelen zij? Brinkpark in Blokker is zo’n voorbeeld. Willemijn Souren licht toe en geeft ook aan waar de knelpunten zitten.

Willemijn Souren, senior adviseur strategie & innovatie WoonzorgNederland

Ronde Tafel
Minuten: 51.24-1.11.11
Gesprek over kansen en knelpunten en oplossingsrichtingen met inbreng van deelnemers

Anita van Hezik, senior projectleider Platform31
Willeke Janssen/Els van Betten, transformatiemanager Habion
Marc van Leent, ondernemer bij Bijzondere Gasten
Willemijn Souren, senior adviseur strategie & innovatie WoonzorgNederland


Conclusie
Minuten: 1..11.11 - einde
Wat nemen we mee naar de werksessie van de Taskforce

Magdeleen Sturm, organisator werksessies Taskforce Wonen en Zorg